tiistai 3. syyskuuta 2013

1. merkintä - Miksi?

Musaopen musapäiväkirja on tehtävänanto itseltäni itselleni musiikin opettajana. Harkitsen antavani opiskelijoilleni tehtäväksi kuuntelupäiväkirjan pidon, joten on ehkä hyvä opetella blogikirjoittamista itsekin. Samoin siitä on myös aikaa, kun olen viimeksi itse pukenut musiikillisia havaintojani kirjalliseen muotoon - otettakoon sekin siis harjoituksen alle!

Missään tapauksessa en lähde musiikkia arvottamaan enkä arvostelemaan! Se ei ole tämän blogin idea, vaan haastaa itseäni kokeilemaan uutta, kuvailla kuulemiani havaintoja ja pohtia sekä perustella valintojani. Ajattelin tässä kirjoittaa sekä töissä että vapaalla kuuntelemastani musiikista, siitä millä perusteella valitsen musiikkia kuunneltavaksi ja miten se vaikuttaa minuun milläkin tasolla - tunnetasolla, fyysisellä tasolla, henkisellä tasolla. Mitä tasoja vielä on?

Saatanpa joskus pohtia musiikin opetuksen ajankohtaisia ilmiöitä, kertoa musiikkikokemuksista lasten kanssa tai siitä, miltä tuntuu, kun ei jaksa eikä halua kuulla yhtään ääntä. Niitäkin päiviä tässä ammatissa joskus on ollut.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, että olet lähtenyt kirjoittamaan tällaista. Kaipaan itsekin nimenomaan ihan uusia, konkreettisia juttuja opetukseen, ja mistäs sen paremmin saa kuin kollegoiltaan.

    VastaaPoista