Miksi

Näiden 15 opetusvuoden aikana olen huomannut, miten rajusti musiikinopettaminen ja koulumaailma on muuttunut. Haluan kirjoittamisellani tallentaa tätä muutosta.

Kun aloitin opettajan työt vuonna 2000 kirjoitettiin vielä taululle (käsialani...voi niitä oppilasparkoja!) tai käytettiin piirtoheittimiä ja kirjoitettiin kalvoille. Tänä päivänä pyritään pois monistamisesta ja siirrytään yhä enemmän ja enemmän pilvipalveluiden maailmaan. Ja ollaan "online" koko ajan.

Musaopen musapäiväkirja on tehtävänanto itseltä itselleni. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta, mutta siitä on aikaa, kun olen tätä taitoa varsinaisesti harjoittanut.

En lähde musiikkia arvottamaan enkä arvostelemaan, se ei ole tämän blogin idea. Pikemminkin haluan haastaa itseäni kokeilemaan uutta, pohtia musiikkikasvatuksen sekä koulumaailman ajankohtaisia kysymyksiä ja avata useimmille tuntematonta musaopen/ musiikinopetuksen arkea.

Kirjoitan sekä töissä että vapaalla kuuntelemastani musiikista, siitä millä perusteella valitsen musiikkia kuunneltavaksi ja miten se vaikuttaa minuun. Seuraan myös musiikin opetuksen ajankohtaisia ilmiöitä, PISA-tutkimuskeskustelua ja lukiouudistuskeskustelua.

Saatanpa joskus kertoa myös musiikkikokemuksista vapaa-ajalla, musisoinnista lasten kanssa tai siitä, kun ei jaksa eikä halua kuulla yhtään ääntä. Niitäkin päiviä tässä ammatissa joskus on ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti